Over ons

Historie


Het race team is in 2007 opgericht door Jeroen van Liere. Sinds de eerste dag zijn we aktief in de scooterracerij. Misschien vraagt u zich nu wel af, scooterracen wat is dat? Eigenlijk is dit hetzelfde als het racen met een motor, alleen dan op een scooter.  Er word gereden met een gewoon straatscooter die speciaal geprepareerd is voor het racen.

De scooterklasse is traditioneel een 2-takt klasse waar het veelal draait om tuning, sleutelen, snelheid en adrenaline. Zelfs op een scooter kun je met je knie aan de grond door de bocht en de kick van het racen op een scooter doet niet onder voor de reguliere racemotoren. Waar normaal met een scooter 45 km/h word gehaald hebben wij het vermogen flink verhoogd en kunnen wij een topsnelheid behalen van ongeveer 155km/h afhankelijk van op welk circuit word gereden. Waar wij in de eerse jaren sponsorloos hebben gereden zijn  we trots dat we nu een groot aantal sponsoren achter ons hebben staan die ons helpen en ondersteunen.
Start 2007


Laten we allereerst de racecarrière van Jeroen eens in het kort met u doornemen.

In 2007 kreeg Jeroen financieel de mogelijkheid om te gaan racen bij de organisatie SOBW. Nadat hij al een aantal jaar met minibikes demonstraties in verschillende dorpen hier in de buurt gaf was dit een droom die voor hem uitkwam.


De SOBW staat voor Stichting Organisatie Brommer- en scooter Wegraces en organiseert sinds 1988 wegraces voor brommers en scooters. Deze wedstrijden hebben de status van een officieel Nederlands Kampioenschap. Er wordt samengewerkt met de KNMV. Helaas is er bekend gemaakt dat door een teruglopend deelnemersaantal de organisatie heeft moeten besluiten om te stoppen.In zijn eerste jaar startte hij in de standaard scooterklasse, dit was de beginners scooterklasse en deze klasse was ook ‘’low budget racing’’ Helaas zakte het deelnemersaantal in 2008 flink en hebben we halverwege het seizoen de overstap gemaakt naar de Standaardscooterklasse watergekoeld. In 2009 maakten we de overstap naar de Topscooterklasse waar Jeroen dat jaar op een 3e plaats eindigde in het kampioenschap.


Sinds 2015 jaar rijd Jeroen ook mee bij de Malossi cup in Italië.

Hier wordt op grote circuits gereden en worden snelheden van meer dan 150 km/h gehaald. Al het materiaal is hier gelijk want iedereen moet met de onderdelen van het merk/organisator Malossi rijden. Wel rijd Jeroen met Zijn eigen scooter dus het sleutelen en afstellen word allemaal door onszelf gedaan.


In zijn eerste jaar bij de Malossi cup en heeft hij maar 3 wedstrijden meegereden in dit kampioenschap.  Maar sinds het seizoen 2016 rijd hij hier het hele kampioenschap voor het Noord klassement mee.


In 2017 heeft Jeroen tevens de mogelijkheid van Malossi gehad om deel te nemen aan een aantal wedstrijden bij de Vespa Sprintmatic klasse wat een geweldige ervaring was en hij een keurige 7e plaats in het kampioenschap heeft behaald.Helaas is hier in 2022 abrubt een einde aan gekomen toen Jeroen de diagnose MS heeft gekregen. Tegen beter weten van de doktoren in hebben we in 2023 toch nog een seizoen meegedaan aan de Malossi cup. Aan het einde van dit seizoen heeft Jeroen besloten een punt te zetten achter zijn actieve racecariere en af en toe nog aan circuitdagen mee te zullen doen.